Τηγανητές τσιπούρες με σαλάτα από φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Τηγανητές τσιπούρες με σαλάτα από φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Υλικά

  • 1 1/2 kg (3-4) τσιπούρες ΝΗΡΕΑ
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα 

    • 1/2 κ.γ. πάστα αντζούγιας
    • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
    • 1/4 κούπας λάδι

  • 600γρ ντοματίνια τσέρυ, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, χοντροκομμένες
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάζετε τα ψάρια 

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Αφαιρείτε τα κεφάλια και, αν θέλετε, τα φυλάτε να κάνετε σούπα. Κόβετε το σώμα σε φέτες πλάτους 3-4 εκ., αλατοπιπερώνετε και τα φυλάτε στο ψυγείο.

Μαγείρεμα 

Ανακατεύετε καλά την πάστα αντζούγιας με το ξύδι, το λάδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείτε σε μπολ τα κομμένα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Τα περιχύνετε με το μίγμα λαδιού και τα αφήνετε να μαριναριστούν όσο τηγανίζετε τα ψάρια. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα. Αλευρώνετε τα κομμάτια ψαριών και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσουν, περίπου 8-10’ σε κάθε πλευρά.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και άσπρο κρασί.

 

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response