Υλικά
• 4 φιλέτα Λαβράκι ΝΗΡΕΥΣ, 90-120 γρ. περίπου το καθένα, με δέρμα
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 2 μεσαία κολοκυθάκια
• 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
• 3/4 κούπας ζωμό ψαριού
• 1 πακέτο (250γρ.) μαργαρίνη
• 1 κ.σ. ανθό αραβοσίτου
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένα αρωματικά χορταρικά (μαϊντανό, εστραγκόν, άνηθο)
• Aλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Προετοιμασία
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψάκι, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε επάνω το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν).
Μαγείρεμα
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια ζουλιέν για 5’ περίπου, ή έως μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και τηγανίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. Διαλύετε καλά τον ανθό αραβοσίτου σε ½ κούπα κρύο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη μουστάρδα, και το ζωμό ψαριού. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να αρχίσει να πήζει. Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αρωματικά χορταρικά και ανακατεύετε. Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρετε με τα κολοκυθάκια ζουλιέν και σερβίρετε αμέσως.