Φιλέτα τσιπούρας με αρωματικό λευκό κρασί και βαλσάμικο

Φιλέτα τσιπούρας με αρωματικό λευκό κρασί και βαλσάμικο

Υλικά 

• 4 φιλέτα τσιπούρας ΝΗΡΕΑ, 90γρ-120γρ περίπου το καθένα, με δέρμα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
• 4-5 κόκκους πιπέρι
• ½ κ.γ.  χονδρό αλάτι
• ½ κούπα (120 ml) αρωματικό λευκό κρασί, κατά προτίμηση ασύρτικο Σαντορίνης

• 1 ματσάκι (200γρ) ρόκα
• 8-10 τοματάκια ή φέτες ντομάτες
• 1 κ.σ. βαλσάμικο

Οδηγίες 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C. Σοτάρουμε το σκόρδο στο καυτό βούτυρο με τους κόκκους πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα σωτάρουμε γρήγορα και από τις 2 πλευρές. «Σβήνουμε» με το κρασί για 1’ και το αφήνουμε άλλο 1′. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο (200º C) για 8’. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ρόκα, τοματάκια και το βαλσάμικο. Αν θέλουμε, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι από επάνω για έξτρα άρωμα.

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response