Υλικά
• 1 ½ κ. (4 μέτρια) λαβράκια ΝΗΡΕA, καθαρισμένα
• 2 ώριμες μεσαίες τομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 2 μέτρια κολοκυθάκια σε κύβους
• 1 μέτριο καρότο σε κύβους
• 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
• 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 2/3 κούπας (180ml) άσπρο ή ροζέ κρασί
• 1/3 κούπας (80ml) ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι
• μία πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
• πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού (προαιρετικά)
Οδηγίες
Προετοιμασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και τα αλείφετε στο κέντρο, με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Αφαιρείτε τα κεφάλια από τα ψάρια, τα πλένετε καλά και κάνετε 2-3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά. Τα αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε ένα ψάρι σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας.
Μαγείρεμα
Σε μεσαίο τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά με 3 κ.σ. λάδι για 2-3’. Προσθέτετε το μισό κρασί και σιγοβράζετε για 15’ περίπου ή έως ότου εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με λίγο από το μίγμα λαχανικών. Περιχύνετε τα ψάρια με το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών, λάδι και κρασί. Διπλώνετε τη λαδόκολλα γύρω από το ψάρι για να κλείσει καλά. Τοποθετείτε τα 4 πακέτα με τα γεμισμένα ψάρια σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’.
Σερβίρετε με ρύζι ή σαλάτα και κρασί. Εάν επιθυμείτε, τρίβετε λίγο πολύχρωμο πιπέρι πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά για έξτρα άρωμα.