Τσιπούρα με πιπεριές, πατάτες και σάλτσα μουστάρδας

Τσιπούρα με πιπεριές, πατάτες και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

• 1 ½ κ. (4 μέτριες) τσιπούρες ΝΗΡΕΑ, καθαρισμένες
• 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες ½ εκατ. πάχος
• 3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
• Aλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας 

• 1 κούπα (240ml) ελαιόλαδο
• ¼ της κούπας (60ml) χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
• ¼ της κούπας (60ml) μουστάρδα Dijon
• 2/3 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κ.σ. πλυμένη και στραγγισμένη κάπαρη

Οδηγίες

Προετοιμασία 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250oC. Βράζετε τις πατάτες σε φέτες για 5’ να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί, στρώνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί και τις αλατοπιπερώνετε. Ξεπλένετε τα ψάρια με νερό, κάνετε από 2-3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο ταψί. Κτυπάτε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και περιχύνετε τις τσιπούρες και τις πατάτες.

Μαγείρεμα 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12’. Γυρίζετε τις τσιπούρες και ψήνετε για ακόμα 10’ από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε με λευκό κρασί και σαλάτα.

 

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response