Υλικά συνταγής
- 10 ροδάκινα
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αµαρέτο (ή άλλο λικέρ)
- παγωτό της αρεσκείας σας για το σερβίρισµα
1. Πλένουμε τα ροδάκινα και τα βουτάμε για 30΄΄ σε νερό που βράζει. Μετά τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
2. Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
3. Με το πινέλο αλείφουμε τα ροδάκινα με λιωμένο βούτυρο, τα ραντίζουμε με το λικέρ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 200οC για 25΄, έως ότου καραμελώσουν.
4. Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.