Το κρασί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό συνοδευτικό του φαγητού. Χρησιμοποιήστε το με τρόπους που ούτε καν φαντάζεστε δοκιμάζοντας τις παρακάτω ασυνήθιστες χρήσεις.
Καθαρίστε τους λεκέδες από κρασί
Η ομοιοπαθητική στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι λειτουργεί με επιτυχία. Αν σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί στη μοκέτα, δοκιμάστε να το αφαιρέσετε με λίγο ακόμα κρασί. Λευκό αυτή τη φορά. Ρίξτε στον λεκέ λευκό κρασί και στεγνώστε τον αμέσως.
Πλύνετε το πρόσωπό σας
Όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες που φημίζεται ότι έχει το κρασί και οι οποίες το καθιστούν τόσο υγιεινή επιλογή, δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να κάνουν πολύ καλό και στο δέρμα σας; Σε ορισμένες γυναίκες συνιστάται η χρήση κόκκινου κρασιού ως τονωτικό για το δέρμα τους. Το κρασί συμβάλλει στη βελτίωση του δέρματος, το μαλακώνει και το βελτιώνει χάρη στην οξύτητά του που μοιάζει με αυτή του ξυδιού. Στην Ινδία συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν σε διάφορες υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης.
Βάψτε τα υφάσματά σας
Σίγουρα σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί σε ένα ύφασμα και το οποίο στη συνέχεια πετάξατε γιατί νομίζατε ότι καταστράφηκε. Δεν δοκιμάσατε όμως, μετά το ατύχημα, να βάψετε όλο το ύφασμα με κρασί. Το αποτέλεσμα θα ήταν από ανοιχτό ροζ μέχρι βαθύ μοβ, ακόμα και γκρι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ζεστάνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Βάλτε μέσα το ύφασμα που θέλετε να βάψετε, ανακατέψτε το με μια ξύλινη κουτάλα απαλά για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Τέλος ξεπλύνετε καλά.
Φτιάξτε κρασο-παγάκια
Αδειάστε σε μια παγοθήκη, ό,τι κρασί έχει απομείνει στο ανοιχτό σας μπουκάλι, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες για να τις προσθέτετε στο μαγείρεμα, σε σάλτσες, σούπες και άλλα.
Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες και διώχνει τα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών και σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Oregon, τα συστατικά του κρασιού, σκοτώνουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τη σαλμονέλα και το E.coli.
Απολυμάνετε τον πάγκο σας
Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε την απολυμαντική ιδιότητα του κρασιού στα φρούτα και τα λαχανικά, διαπίστωσε επίσης, ότι το αλκοόλ του κρασιού μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον πάγκο και τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε στο σπίτι μόνοι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί όπως το Sauvignon Blanc που δεν αφήνει λεκέδες ή κολλώδη υπολείμματα. Προσοχή όμως, να μη ρίξετε κρασί στον γρανίτη γιατί μπορεί να τον αλλοιώσει με την οξύτητά του.
Αφαιρέστε λεκέδες από γράσο
Ακούγεται παράδοξο αλλά λειτουργεί. Ρίξτε λίγο κρασί σε λεκέδες από χυμένο γράσο ή λάδι στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή σας και το αλκοόλ του θα τους βοηθήσει να διαλυθούν.
Κάνει τα τζάμια αόρατα
Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες και διώχνει τα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών και σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Oregon, τα συστατικά του κρασιού, σκοτώνουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τη σαλμονέλα και το E.coli.
Απολυμάνετε τον πάγκο σας
Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε την απολυμαντική ιδιότητα του κρασιού στα φρούτα και τα λαχανικά, διαπίστωσε επίσης, ότι το αλκοόλ του κρασιού μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον πάγκο και τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε στο σπίτι μόνοι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί όπως το Sauvignon Blanc που δεν αφήνει λεκέδες ή κολλώδη υπολείμματα. Προσοχή όμως, να μη ρίξετε κρασί στον γρανίτη γιατί μπορεί να τον αλλοιώσει με την οξύτητά του.
Αφαιρέστε λεκέδες από γράσο
Ακούγεται παράδοξο αλλά λειτουργεί. Ρίξτε λίγο κρασί σε λεκέδες από χυμένο γράσο ή λάδι στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή σας και το αλκοόλ του θα τους βοηθήσει να διαλυθούν.
Κάνει τα τζάμια αόρατα
Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της όπως κάνει χρόνια τώρα και φτιάξτε το δικό σας ξύδι από κρασί. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό μπουκάλι με κρασί γεμισμένο μέχρι τα ¾ και σε μερικές εβδομάδες θα έχετε το δικό σας ξύδι. Αν σας έχει περισσέψει περισσότερο κρασί, προσθέστε το σε μια κανάτα μαζί με ένα φλιτζάνι έτοιμο ξύδι για κάθε λίτρο του, καλύπτοντάς το και ανοίγοντάς το για μισή ώρα κάθε μέρα.