Υλικά
Για τη σαντιγύ
Για την κρέμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Κρέμα σοκολάτας
Βάζουμε τα αυγά με λίγο γάλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ακολούθως, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
Τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας έως ότου πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.
Εν συνεχεία, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει ή, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σαντιγύ
Προκειμένου να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη φυτική σαντιγύ, τις βανίλιες και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφού αυτό συμβεί, το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προφιτερόλ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, ενώ προσθέτουμε και λίγη κρέμα σοκολάτας.
Στη συνέχεια, βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ. Ρίχνουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγύ, πασπαλίζουμε ξανά με αμύγδαλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Τέλος, ισιώνουμε με μια σπάτουλα την κρέμα και στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, κερασάκια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Το προφιτερόλ μας είναι έτοιμο!
Πηγή: http://www.συνταγες.eu