ΥΛΙΚΑ
1 πάπια
1 κουτ. αλάτι
1 μήλο ή 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα μπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την πάπια, την στεγνώνουμε και την καθαρίζουμε. Στη συνέχεια κάνουμε
χαρακιές στο στήθος στο δέρμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι απ’ έξω και μέσα και την αφήνουμε να μαριναριστεί σε γυάλινο σκεύος, σκεπασμένη, για μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μήλο ή το πορτοκάλι κομματιασμένο μέσα στη πάπια. Κατόπιν δένουμε τα πόδια της, τη βάζουμε μέσα σε ένα ταψί (ή και γάστρα) , την περιλούομε με την μπύρα (με πινέλο), την σκεπάζουμε και την βάζουμε στους 160-180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Την περιλούομε τακτικά με την μπύρα και τα υγρά της. Τα τελευταία 20 λεπτά την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρεταιμε πουρέ πατάτας και λαχανικά στο ατμό.