Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Ακόμα και αν δεν έχετε μανιτάρια πορτομπέλο στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε αυτή τη πιτα με μανιτάρια κονσέρβας, αφού τα στραγγίσετε πολύ καλά.

Μερίδες: 12
Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας κουρού
3 κ.σ.  ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
750 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζ. τσαγ.  γάλα
3 φλιτζ. τσαγ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά, τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με τα 2 φλιτζάνια γάλα . Ανακατεύουμε το μίγμα των μανιταριών με το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε και τα τυριά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού. Βάζουμε την γέμιση απλώνοντάς την να καλύψει όλο το φύλλο.

Απλώνουμε και το άλλο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Την αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.

http://www.topontiki.gr/

Leave A Response