εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τα σκόρδα και μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί.
- Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
- Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και είτε τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.
Tips: Τα σουτζουκάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με μείγμα κιμά από μοσχάρι και αρνί.