Mηλόπιτα cheesecake?

Mηλόπιτα cheesecake?
Δυο πολύ αγαπημένα γλυκά να συναντηθούν και να ερωτευτούν κεραυνοβόλα!
Φανταστείτε τα καραμελωμένα μήλα πάνω σε ανάλαφρη τυρόκρεμα!
Αυτό το πάντρεμα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχές… είναι ιδιαίτερο, ιδιοφυές και απίστευτα -αλλά απίστευτα- νόστιμο! Πάμε να δούμε πώς κάνουμε τη φαντασία πραγματικότητα…

Υλικά για 10 μερίδες
250 γραμμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο (χρησιμοποίησα benecol)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
2 μεγάλα αυγά
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)
3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζουμε και την τυρόκρεμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε υπερβολικά το μίγμα και «κόψει» η κρέμα μας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.

Leave A Response