-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Ψημένα μήλα με μασκαρπόνε
Συστατικά
- 1 λεμόνι
- 6 μεγάλα πράσινα μήλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια
- 45 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 6 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 250 ml επιδόρπιο κρασί της αρεσκείας μας
- Για το μείγμα με το μασκαρπόνε
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Οδηγίες
- 1.Για να φτιάξουμε το μείγμα με το μασκαρπόνε, αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ μετρίου μεγέθους το τυρί, το μέλι και την τριμμένη κανέλα.
- 2.Μετά καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει.
- 3.Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιούμε ένα αποφλοιωτή για να βγάλουμε το φλούδι από το λεμόνι.
- 4.Χρησιμοποιούμε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη βάση κάθε μήλου. Αδειάζουμε τον πυρήνα του μήλου (κουκούτσια) ξεκινώντας από τη βάση σιγά-σιγά μέχρι την κορυφή του, αφήνοντας το κοτσάνι.
- 5.Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού, το βούτυρο, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα γύρω από τα μήλα.
- 6.Ρίχνουμε από πάνω το επιδόρπιο κρασί και καλύπτουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- 7.Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 25 με 30 λεπτά.
- 8.Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε τα μήλα με ένα αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.
- 9.Ρίχνουμε τα ζουμιά από το ταψί μας σε ένα τηγανάκι τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
- 10.Βάζουμε τα μήλα σε ένα μεγάλο μπωλ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και τα σερβίρουμε με το μείγμα του μασκαρπόνε που έχουμε ετοιμάσει.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 70 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :βούτυρο, γαρύφαλλο, επιδόρπιο κρασί, κανέλα, καφέ ζάχαρη, μασκαρπόνε, μέλι, μήλα
http://ionsweets.gr