-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 120 ml σοκολάτα υγείας ΙΟΝ κομμένη σε κομματάκια
- 5 κρόκοι αβγών ελαφρά χτυπημένοι
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ¼ αλεσμένη κανέλα
Οδηγίες
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξυλάκι κανέλας σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.
- 2.Βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στην κρέμα.
- 3.Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ανακατεύομαι μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια απαλή υφή και το αφήνουμε να κάτσει.
- 4.Στο μεταξύ, σε ένα μετρίου μεγέθους μπωλ, ρίχνουμε τους κρόκους αβγών, το 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- 5.Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε ανακατεύοντας και το μείγμα με τη σοκολάτα.
- 6.Βάζουμε 5 με 6 φόρμες σουφλέ σε ένα ταψί. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα μας στις φόρμες.
- 7.Ρίχνουμε αρκετό βρασμένο νερό στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθούν οι φόρμες μέχρι τη μέση.
- 8.Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά. Αφαιρούμε τις φόρμες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις καλύπτουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- 9.Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε από το ψυγείο τις φόρμες και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
- 10.Σε ένα μικρό μπωλ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και την αλεσμένη κανέλα. Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε σε κάθε φόρμα μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια της.
- 11.Τοποθετούμε τις φόρμες σε ένα χαρτί ψησίματος και με ένα φλόγιστρο καραμελώνουμε τη ζάχαρη για 1 με 2 λεπτά φροντίζοντας να έχουμε το φλόγιστρο σε απόσταση 15 περίπου εκατοστών από την επιφάνεια τους. Μόλις η ζάχαρη λιώσει θα είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
- Μερίδες : 6
- Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :αβγά, βανίλια, κανέλα, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα υγείας
http://ionsweets.gr/