-
27 Μαΐου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Απριλίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
5 Μαρτίου, 2024, by fantazio
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
27 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
13 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
12 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
1 Φεβρουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
-
29 Ιανουαρίου, 2024, by Έλενα Κωλέτσιου
Συστατικά
- 500 ml νερό
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα
- 330 γραμμάρια σιμιγδάλι ολικής αλέσεως
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- Τριμμένη κανέλα
- Καρύδια
Οδηγίες
- 1.Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει, το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε σε μια σβηστή εστία.
- 2.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
- 3.Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν μια χρυσαφί απόχρωση.
- 4.Αφαιρούμε τα αμύγδαλα με μια κουτάλα σουρωτή και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- 5.Βάζουμε το σιμιγδάλι στο ίδιο λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας.
- 6.Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για 8 με 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Δεν αφήνουμε να γίνει καφέ χρώμα.
- 7.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- 8.Πολύ αργά ρίχνουμε το βρασμένο νερό στο τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια. Θα χρειαστούμε 2 λεπτά για να το κάνουμε.
- 9.Όταν θα έχουμε προσθέσει όλο το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε το χαλβά για ακόμα 5 λεπτά.
- 10.Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- 11.Αφαιρούμε το χαλβά από το τηγάνι και τον μεταφέρουμε σε ένα μπωλ ή μια φόρμα.
- 12.Αρτύζουμε με τριμμένη κανέλα και γαρνίρουμε με καρύδια. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μερίδες : 8
- Έτοιμο σε : 40 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :chef
- Συστατικά :ελαιόλαδο, κανέλα, καρύδια, κρυσταλλική ζάχαρη, σιμιγδάλι, σταφίδες
http://ionsweets.gr